fbpx

Hvilket løbeur skal du købe i 2021? Det er ikke et nemt valg! For hvor der for få år tilbage kun var relativt få ’rigtige’ løbeure at vælge mellem, er der i dag mange flere forskellige valgmuligheder, som hver især har noget at byde på. Og Polar Vantage 2 er bestemt med i opløbet.

Tiden, hvor man som løber automatisk vælger at købe et løbeur fra en af de klassiske løbeursproducenter som Suunto, Garmin, Polar mfl., er for længst forbi. I dag løber flere og flere løbere med ure fra Apple, Fitbit og andre lignende smartwatches. En udvikling, som i øvrigt kun ser ud til at fortsætte, hvis man kigger i salgsstatistikkerne.

Når vi starter med at skrive om markedet generelt, er det naturligvis, fordi det er spændende at se, hvordan de traditionelle producenter af løbeure i dag panisk arbejder med at omstille sig selv til en ny virkelighed. En virkelighed, hvor de fleste folk ikke løber med en drøm om OL, men for motionen, bevægelsens og deres sundheds skyld. Og som skal passe ind i hele deres liv – og ikke kun til løb.

Vandtæt multisportsur

Derfor er der sidste par år kommet en lang række multisportsure med smarte funktioner på markedet fra de traditionelle producenter, som er skabt til at hjælpe løberen på alle planer, men som desværre ikke altid har været lige vellykkede. Det var derfor også med stor spænding, at vi pakkede æsken op med det nye Polar Vantage V2. For at dette ur en fugl, en fisk eller et udefinerbart sted midt imellem?

Historien om Polar starter ved den finske professor Seppo Säynäjäkangas, som er grundlæggeren af Polar. I 1975 mødtes han med en gammel ven, mens han stod på ski i Kempele, Finland. Hans ven, som var langrendstræner, var frustreret over det faktum, at der ikke var nogen nøjagtig måde at registrere hans holds hjertefrekvens på under træning. Professoren satte sig derfor for at løse dette og grundlagde Polar. I 1979 indgav Polar deres første patent på måling af puls, og i 1982 blev den første trådløse pulsmåler lanceret. Siden 80’erne har atleter verden over taget Polar til sig, men der er sket meget siden dengang.

Polar Vantage 2 skal således gøre det muligt for folk, som træner, at lære sig selv bedre at kende. Det er et vandtæt multisportsur med GPS, som indeholder alle Polars sportserfaringer samlet i én pakke: Herunder håndledsbaseret puls, GPS, præstationstests og restitutionsmåling. Det hele er designet slankt udenpå, smart indeni – og lettere end andre high-end multisportsure.

Urets vigtigste funktioner

Følgende funktioner bør fremhæves:

  1. Præstationstest for løb, som hjælper dig med at holde styr på din udvikling og tilpasse din puls, hastighed og dine effektzoner.
  2. Training Load Pro™, som hjælper dig med at se, hvordan dine træningspas belaster de forskellige dele af din krop. Det giver dig også et visuelt billede af, hvor meget du har trænet på det sidste, så du ved, om du er på rette spor.
  3. Med restitutionstest for benene kan du finde ud af, om dine ben er klar til træning med høj intensitet på blot få minutter uden brug af specialudstyr.
  4. Du kan ligeledes navigere nemt rundt i dine playlister, og justere lydstyrken direkte fra uret. Polar Vantage V2 opretter ligeledes forbindelse til din musikapp, så du kan styre musikken uden brug af telefonen.
  5. Nightly Recharge™ er en restitutionsmåling, som viser dig, hvor godt du restituerer fra udfordringerne i løbet af din dag, i løbet af natten. Polar Vantage V2 bruger din krops signaler og forvandler dem til data og vejledning, så du kan planlægge bedre, træne smartere og restituere fuldt ud.
  6. Med Polar Vantage V2 kan du tydeligt se, når du gør fremskridt. Der følger flere værktøjer med til at teste din præstation og parathed.
  7. Polar Flow hjælper dig med at nå alle dine træningsmål med omfattende træningsplanlægning og analyseværktøjer, en automatisk træningsdagbog, statusrapporter og meget mere. Du kan også automatisk synkronisere alle dine træningsdata med andre apps som f.eks. Strava eller TrainingPeaks.

Uret i brug

Det store spørgsmål er naturligvis, hvordan Polar Vantage V2 er i brug? Det korte svar hertil er, at uret performer overraskende godt. Både som hardcore løbeur, men også som et ur til folk, som løber for at bliver sundere. Lad os starte med det første.

Rent træningsteknisk kan man ikke sætte en finger på urets funktioner. Det er nemt at bruge under træning, og det har mange programmer, som fint understøtter forskellige træningsaktiviteter. Og vigtigst af alt, så viser uret de givne data intuitivt, nemt og klart – og præcist. Vanen tro kan Polar fint understøtte selv krævende løbere i deres træning.

Konklusion

Polar Vantage V2 adskiller sig fra andre ure fra de ’gamle’ producenter ved at urkassen i aluminium er lavet yderst stilfuldt og diskret. Som sådan læner uret sig designmæssigt mere op ad et Apple-ur end et traditionelt løbeur. En detalje, som, vi oplever, tiltaler mange, der gerne vil have den fulde træningspakke, men som også vil bruge det i hverdagen, uden at det nødvendigvis skriger ’løber’.

Vores oplevelse er sammenlagt, at Polar for første gang i mange år igen har lavet et løbe- og træningsur, som er tidssvarende, samtidig med at det er funktionelt – og som vil falde i rigtig mange løberes smag. Et ur, som er teknisk stærkt, i lækkert design. Et ur, som viser, at man ikke skal afskrive, at Polar faktisk har en plads i fremtidens løbeverden.

5/6 stjerner

Vejl. pris: 3.799,-