Få overblik over det nyeste løbegear til sommerens løb.

SETIO 

En løber i kontrol er en succesfuld løber. Sådan lyder budskabet fra Setio, et nyt dansk firma, som står bag en ny løbepod og tilhørende løbeapp. Et koncept, der har til formål at give løberen 360 graders kontrol via en række features, objektive løbeparametre og backup fra fysioterapeuter og træningsfysiologer.

Udgangspunktet for Setio er at hjælpe med de udfordringer, de fleste motionslø- bere kender. Dagen efter en løbetur kan der være ømme muskler, sener eller diffus ømhed i kroppen. Men er det et udtryk for god træning til at opbygge kroppen til mere belastning, eller er det med til at øge risikoen for skader?

Omkring 1,3 millioner motionsløbere og ca. 260.000 løbere i Danmark fik en løbeskade i 2016. Det er derfor helt naturligt, at bekymringerne melder sig, hvis løbere mærker ømhed. Hvis det er mere end almindelig træningsømhed, må og skal det betragtes som en ubalance mellem belastning og restitution. Men mange løbere kan nedsætte belastningen ved at optimere løbestilen ifølge Setio. Tesen er, at man bedre kan holde til sin træning og dermed kan øge træningsmængden lidt hurtigere.

Kernen i konceptet er en app og to sensorer, som gør Setio i stand til at guide dig til bedre løb. Det hele sker automatisk gennem deres app, men er suppleret af en række løsninger, der støtter dig til at få indsigt, stille spørgsmål, se dine træningsture, følge din udvikling og ikke mindst har mulighed for at få videoanalyser, feedback. For at indsamle data er der to sensorer, som kobles til løberens krop og fod, og registrerer således en række data om dit løb. Der indhentes data ud fra syv løbeparametre ? fra den velkendte løbekadence (antal skridt pr. minut) til mere avancerede målinger af fodens accelerationer og kroppens bevægelser.

www.setio.run

 

COMPRESSPORT 3D THERMO ULTRALIGHT SHIRTS

Er du på udkig efter en let termo regulerende baselayer, så behøver du ikke lede længere. Compressport har præsenteret et af verdens letteste termo regulerende 3D strikkede baselayers, som kun vejer 70 gram i størrelse L. Hele herligheden er 3D strikket, og tiltænkt triatleter, trailløbere og andre aktive folk, som gerne vil forblive tørre, have lav vægt med trøje, som kan holde dig varm og kold alt efter behov.
Vejl. pris: Longsleeve 600, –
Shortsleeve 550, –
Tank 500,-
www.compressport.com

 

 BROOKS REVEL

Brooks er ude med en ny mængdetræningssko kaldet Revel. En løbesko tænkt som en alsidig træningssko til den neutrale løber. Skoen er skabt med en strikket overdel, som både udvider sig og holder foden på plads ved hvert skridt. Skoen kommer med en mellemsål af BioMoGo DNA, hvilket leverer rigelig dæmpning til hverdagens ture med et responsivt touch. Skoen har et 12 mm drop og vejer 292 g (str. 43). 

Vejl. pris: 900,-
www.brooksrunning.dk

 

ASICS ROADHAWK FF

Den nye ASICS RoadHawk FF er den seneste tilføjelse til brandets løbekollektion. Rent teknisk er den udstyret med en halv Mono-Sock med sømløse mesh-stropper, der smyger sig om foden og sikrer en tætsiddende og støttende pasform, mens den hurtigtørrende Ortholite-inderstrømpe giver fremragende dæmpning. Kongstanken er, at løberen skal føle sig støttet, tør og komfortabel på hele sin løbetur. Skoen har desuden ASICS? FlyteFoam-mellemsål, som er cirka 55 % lettere end en standardmellemsål, i hele skoens længde.

Vejl. pris: 1.000,-
www.asics.dk

 

FEETURES RELIEF PLANTAR FASCIITIS SOCK

Drøjer du med Plantar Fasciitis, så er der hjælp at hente hos Feetures med den længe ventede Relief Plantar Fasciitis sock. Omkring 60% af alle løberen har haft problemer med svang eller hæl smerter, og kongstanken bag denne sok er, at den kan fjerne belastninger omkring området.

I butikkerne fra august
Vejl. pris: 275,-
www.feeturesrunning.com

 

SALOMON S/LAB ME:SH

I 2008 spurgte Salomons atlet Kilian Jornet Salomons designere om, hvorfor det ikke varmuligt at lave løbesko individuelt? Manden, som bredt betragtet som den bedste trail runner i verden, drømte om at løbe i skræddersyede løbesko, der føltes som en forlængelse af hans krop og fik ham til at glemme, at han havde på dem – mens han stadig fik den beskyttelse og støtte, han havde brug.

Salomons designteam leverede skoene efter Kilian Jornet ønske flere måneder senere, og Jornet spurgte dem, hvorfor de ikke kunne gøre det samme for alle. Nu, med lanceringen af Salomons nye S/LAB ME:sh-serie af løbesko, er Jornets drøm en realitet for alle hverdagens løbere.

Efter næsten et årti af forskning, designudforskning og atletestning, tilbyder Salomon nu løbere den samme skræddersyede service, som den har etableret for verdens bedste atleter. Salomon inviterer alle løbere til at deltage i design af deres sko, medskabende løbesko, der er unikke for hver løbers ønsker, præferencer og behov. De tilpassede S/LAB ME:sh løbesko produceres lokalt og fabrikeres med en robot og manuel proces.

Målet med Salomon S/LAB ME:sh projektet er på sigt at kunne levere løbesko til alle løbere, der er bygget omkring individets fod, baseret på hans eller hendes egen unikke bevægelsesmåde og det miljø, hvor personen løber. (trail, asfalt, bjerge m.m.).

Salomon S/LAB ME: h er nu til salg i 9 butikker i Frankrig og Belgien.
Vejl. pris: 300?
www.salomon.com

 

DOXA

Sommeren står for døren, og i butikker ne kommer der flere og flere danske løbebrands. Et af disse danske løbebrands er DOXA, som er delt modebrand, dels funktion, dels velgørenhed. Hos Doxa byder sommerkollektionen på masser af fart under temaet ?Metal Health Club?.

Siden brandets start har DOXA arbejdet tæt sammen med den svenske velgørenheds organisation Global Relations, som står bag The Kenswed Academy i Nairobi ? Kenya. Her får 200 elever årligt en betalt uddannelse, som skal ses som alternativet til en tilværelse i slummen. Blandt skolens elever findes også internationale løbetalenter, og netop disse unge bærer det danske brands løbetøj under deres daglige træninger rundt i Ngong Hills. Skolens hurtigste dreng rangerer i øjeblikket blandt Kenyas hurtigste i hans aldersklasse og er udtaget til ungdomsverdensmesterskaberne senere på sommeren. Ikke nok med at man støtter op om et nyt brand, så bidrager man også til et bedre liv og flere muligheder for unge talenter i Nairobi ? Kenya.

www.doxarun.com