fbpx

Liforme yogamåtten er måske tungere end andre måtter, men til gengæld er den udstyret med smukke tegninger og mønstre, der styrker din position.

Visuel tilfredsstillelse
Liforme er en måtte, der skaber opmærksomhed. Dette skyldes dens tegninger, der indikerer, hvor du kan sætte hænder og fødder samt finde midten. Hvor end jeg tager den med, skal yogier altid lige hen og røre, prøve et par solhilsner, en warrior eller en trikonasana for at teste den med efterfølgende stor tilfredsstillelse. Yderligere har måtten en lotus som centrering og trisulaen (spydspidsen der i Hindu repræsenterer treenigheder som skabelse, vedligeholdelse og ødelæggelse eller fortiden, nutiden og fremtiden) samt ohm tegnet i hver sin ende, hvilket styrker min praksis visuelt. Jeg bliver glad af at kigge på Liforme måtten, det må jeg erkende.

Måtten i praksis
Jeg har endnu ikke prøvet måtten til Hot Yoga, men jeg har svedt på den i Astanga og Vinyasa. Jeg har på intet tidspunkt følt mig låst af tegningerne, tværtimod har det styrket min alignment og position. Liforme giver mig optimal støtte til stabilitet, uden at jeg skøjter rundt på måtten. Både origina len og rejsemåtten fungerer til liggende stillinger, hvor det er rart, at den er blød, hvorved man ikke kan mærke et eventuelt hårdt og ubehageligt underlag under sig, ligeledes fungerer den til at få jordforbindelse med underlaget i stående stillinger. Måtten lugter ydermere hverken kunstigt eller af plastik. Under Yin Yoga er næsen tæt på måtten meget af tiden, og især her er det rart, at det ikke tager ugevis for måtten at ‘lugte af’.

Funktionalitet frem for alt
Nu er jeg jo Yin yogalærer, hvilket betyder, at jeg hovedsageligt bruger måtten til at sidde og ligge på både i min egen praksis og som underviser. Den er super behagelig i materialet og tykkelsen. Jeg har haft originalmåtten et stykke tid og må nok sande, at den er gået hen og er blevet min favoritmåtte. Af samme årsag investerede jeg også i travel-udgaven, som bestemt heller ikke skuffer. The travelmat er nem at svinge over skulderen, når jeg på cykel farer gennem byen. Her bliver tasken siddende på ryggen uden at ryge rundt på siden eller om på maven, hvilket er møg irriterende med den taske, jeg plejer at bruge til mine øvrige måtter. Så rent praktisk fungerer tasken og hanken godt.

Konklusion

Med Liforme får du kvalitet og funktion på højeste plan. Den er en del tungere end andre yogamåtter, og det skal man lige vænne sig til. Den kommer i en stor grå taske og fås både i en traveludgave og original. Mærket er engelsk, og alle Liforme måtter er produceret af naturmaterialer fra gummitræet, ligesom overfladen er specialudviklet af et øko-venligt materiale. Den er PVC-fri, og tasken er lavet af genbrugsmateriale. Alt i alt er der er tale om et gennemtænkt og -udviklet naturvenligt produkt, der er designet af en yogi til yogier og andet godtfolk.

Bedømmelse: ★★★★★☆

Tester: Kristine Marie Rose

Vægt: 2,5 kg

Dimensioner: 185×68 cm

Tykkelse: 4,2 cm

Vejl. pris: 1.000,-

Web: www.liforme.com / goyogi.dk