Hvad sker der af magi, når man sætter danske godtfolk sammen? Det eksperiment har danske Saysky og Le Fix sat sig for at udforske. Og resultatet er nu ude i butikkerne i form af en Le Fix x Saysky løbekollektion. Vi har testet kollektionen.

Som løber kender du helt sikkert danske Saysky. Det danske brand der i 2013 gik i luften med deres første kollektion skabt af Lars C. Pedersen, som på det tidspunkt nok mest var kendt for sine legendariske surf-events, på bagrund af, at han undrede sig over, hvorfor så mange løbere kun kunne købe løbetøj i et stereotypt og kedeligt look, som man ellers aldrig ville hoppe i. Det måtte kunne gøres bedre – uden at gå på kompromis med tøjets tekniske kvalitet, tænkte han.

Historien som følger omkring Saysky kender de fleste danske løbere efterhånden. Lars havde set rigtigt, og siden lanceringen er det vel ikke for meget at sige, at Saysky i dag er blevet folkeeje i løbeverden.

Som løber kender du måske ikke Le Fix: Historien om Le Fix udspringer af den københavnske graffitiscene, hvor en gruppe unge med kunst i blodet og mod på livet i slutningen af 1990’erne flyttede tags og spraymaling fra husgavle ind på t-shirts og hættetrøjer. Med omdrejningspunkt i det legendariske baghus i Kronprinsensgade i København, har Le Fix i dag butik i to etager og et tilknyttet galleri. En tøjbutik som den i dag stadig bygger bro mellem streetkultur, hiphop, mode og sport.

Det nye SAYSKY x Le Fix-samarbejde er som sådan baseret på mere end 20 års venskab mellem grundlæggerne af begge brands.

Og hvad er det så for en kollektion, som er ude?

Jo, helt kort er den nye Le Fix x Saysky kollektion en komplet linje som rummer shorts, singletter, trøjer, jakker, sokker og caps. Kort sagt, alt det du behøver for en urban løbetur med god stil. Designet ligger meget op ad Sayskys normale design, så hvis du i forvejen er fan, bliver du ikke skuffet. Vi har testet fire styles.

Le Fix x Saysky Pace jakke

Le Fix x Saysky Pace Jacket er en unisex løbejakke, som er designet til at modstå vinden. Den kommer i mørkegrøn med et Le Fix x Saysky logo foran og på armen, samt påtegnet grafisk udgave af Le Fix x Saysky. Jakken er fremstillet i Sayskydry materiale, som holder dig tør under løb med effektiv svedafvisning.

Vores oplevelse: Super fin funktionel all-round løbejakke som beskytter godt mod vind og vejr. Størrelsesmæssigt føles jakken er smule til den lille side, men den har en god pasform til mængdetræning. Vi elsker de mange detaljer: Pin-huller på ryggen for ekstra ventilation. Elastisk hætte. Elastisk og justerbart bånd i den nedre del af jakken. Blød beskyttende rib med tommelfingerhuller. To sidelommer med lynlås.

Kort sagt en jakke som rigtig mange løbere vil blive virkelig glade for.

Vejl pris: 899,-

5/6 stjerner

Saysky x Le Fix Pace langærmet trøje

Le Fix x Saysky Pace Longsleeve er en unisex langærmet løbe t-shirt i sort melange. T-shirten er lavet af genbrugspolyester og kommer med et unikt Le Fix x Saysky designprint foran, samt vævede logoer bagpå og på armen. Pasformen er regular og er designet til at give dig både komfort og høj performance på løbeturen.

Vores oplevelse: Lad os starte med at sige, at vi er vilde med genbrugspolyester. Faktisk forstår vi ikke at stort set alt løbetøj endnu ikke er lavet i disse materialer. Og nej, materialet kradser ikke. Det er heller ikke mindre funktionelt.  Det er kort sagt fremtiden. Denne løbetrøje holder dig tør og komfortabel på løbeturen, og giver dig samtidig lidt bedre smag i munden end din traditionelle fast fashion trøje.

Vejl pris: 449,-

6/6 stjerner

Saysky x Le Fix 2-In-1 løbeshorts

Saysky x Le Fix 2-in-1 Shorts er bygget på et af Sayskys mest populære produkter. Denne version kommer i mørkegrøn med sorte indershorts. Der er et vævet Le Fix x Saysky label foran, og et Le Fix x Saysky logo på bagsiden i sort. Pasformen er regular med et smalt snit, hvilket hjælper til at reducere blafren i vinden på dine løbeture. Denne style er desuden også ideel til trail running.

Vores oplevelse: 2-i-1 løbeshorts er en genial opfindelse. Slut med skavsår, slut med tights. Le Fix x Saysky er god value for money.

Vejl pris: 549,-

4/6 stjerner

Saysky x Le Fix Reverse Cap

Capen er bygget på Sayskys Blaze Cap, som er en 5-panel kasket, der er lavet til løb. Kasketten har et indvendigt svedbånd og skyggen er lavet af blødt ABS. Kasketten kommer i mørkegrøn og har et vævet sort Le Fix x Saysky-mærke på forsiden.

Vores oplevelse: Her tillader vi os selv at være en smule skuffede. Ikke sagt den ikke er god, for den fungerer rigtig fint til løb og til byen. Men vi synes ikke designet rammer funktionelt plet.

Vejl pris: 250,-

3/6 stjerner

 

Den samlede konklusion er klar. Vi er fans af den nye Le Fix x Saysky kollektion. Kollektionen er funktionel med et stilrent design. Fuld af detaljer og finurligheder uden at være helt gakket, som mange co-labs ofte ender ud i. Og så er det til at betale. Mest af alt elsker vi den også, fordi den minder os på, at man skal huske sin fortid og tage tiden til at lave ting med gode folk og gamle venner. Saysky og Le Fix har i 20 år været bannerførere inden for hver deres niche, men sammen kan de tydeligvis gøre gode ting. En lektie mange af os kan lære af.

Læs mere på www.saysky.dk