fbpx

– En top-model til pronationsløberne.

Asics Gel-Kayano-serien er ligesom Audi’s A6 bilserie. Som forbruger ved man, at man køber kvalitet, når man køber en løbesko i Kayano-serien. Ligesom det er en uskrevet kontrakt mellem Asics og køberen, at den nyeste model er spækket med den seneste innovation på markedet. Kongstanken bag designet er at skabe en uovertruffen støddæmpning i både hæl og forfod, og Gel-Kayano 27 er på mange måder en fantastisk pronationssko til løbere, der søger en sko uden at gå på kompromis med hverken stabilitet, komfort og stødabsorbering.

Den nyeste udgave er blevet udstyret med et nyt design, som blandt andet giver en større trædeflade under forfoden. Man får også Asics dynamiske Duomax-mellemsål med Flyte Foam Propel-materiale, ligesom den stadig har de karakteristiske GEL-puder i hælen og på forfoden. Læg hertil en ny fast hælkappe, som giver løberen mere stabilitet, og du har en sko som er designet som toppen af poppen til pronationsløbere.

Ydersålen er fabrikeret i Asics AHAR-materiale. Et slidstærkt materiale, som giver en god og nem skridtafvikling og godt greb i både tørt og vådt vejr.

Overdelen er skabt i ”Engineered Mesh, et design og produktionsvalg, som gør, at denne er både strækbart og åndbart, samtidig med at foden holdes godt på plads, når man løber.

Sådan er den i brug

Gel-Kayano skuffer heller ikke denne gang. Allerede på første tur tænkte vi, at her er en ægte Gel-Kayano løbesko, hvor fokus har været på støddæmpningen. Og det selvom skoen klart er både blødere og mere responsiv end sin forgænger.

Som sådan rammer Gel-Kayano 27 da også ind i tidens trend om, at mængdetræningssko gerne må være bløde og bouncy, men uden formmæssigt at ligne tidens andre oversize sko. I stedet opleves Gel-Kayano 27 som en mere klassisk designet løbesko, som gør brug af tidens mest innovative materialer. Den ser måske velkendt ud, men man mærker i brug, at den har så meget X-faktor. Ja, at der er meget mere under kølerhjelmen, end den viser, for nu at blive i en bilmetafor.

Specielt er vi virkelig imponerede over skoens afsæt og landing. En lille detalje, som vi grublede over længe, men som skyldes skoens design, hvor man har øget kontaktfladen under foden en smule med det resultat, at man føler en bedre kontakt med underlaget end hos mange af konkurrenterne. Som sådan er Gel-Kayano 27 en sko, der bliver ved med at overraske, jo mere man løber med den. Djævlen ligger nemlig i detaljen, og detaljerne er der kælet for her.

 

VELEGNET TIL: Mængdetræning

LØBESTIL: Overpronation

DROP: 10 mm

VÆGT: 309 gram

 

Vejledende pris er 1.500 kr.

www.newbalance.com