fbpx

– Din sikkerhed om håndleddet

Vi har tidligere testet ID-armbånd, og der er ingen tvivl om, at det er en god ting at overveje, når du løber – især hvis du har problemer med helbredet, da disse kan redde dit liv, hvis uheldet skulle være ude. Danske Djuva har lavet en lang række forskellige modeller at vælge imellem, som vi har set nærmere på.

Selvom mange løber med mobilen, og derfor godt vil kunne blive identificeret, så kan der være nogle væsentlige oplysninger, som du gerne vil dele med andre, hvis uheldet er ude. Et ID-armbånd viser ikke blot, hvem du er, men kan også rumme vigtige informationer om kontaktpersoner, dit helbred og hvilke sprog du taler. Mange personer ender på skadestuen hvert år uden at være ved bevidsthed. Løber du uden nogen form for id, kan det være svært at identificere dig, hvis du får et ildebefindende eller lignende. Desuden kan læger have svært ved at give den rette behandling, hvis de ikke har den rette mængde information om dig hurtigt – især hvis det er i en akut situation, og særligt hvis du opholder dig i udlandet. Men det kan også omhandle så simple ting som allergier og blodtype.

Djuva ID har fem modeller med forskellige farver. Modellerne er i enten velcro eller silikone, og de er både med og uden lukkemekanismer. Teksten på ID skiltet lasergraveres ved bestilling i det nikkelfrie rustfrie stål, og de kan efterfølgende også bestilles separat.

Konklusion
De enkelte produkter er også forskellige i materialevalg og dermed også holdbarhed over for sved, regn og generelt slid under løb samt hvor behageligt, det er at have på, hvorfor det er en god idé at overveje, hvilken type du vælger. Jeg har aldrig rigtig været stor fan af velcroarmbåndet, da de er mere grove i det. Til gengæld kan de deles mellem personer med flere forskellige størrelser i et vist omfang. Den dyreste model er Beat-modellen, som har en fin metallukning og derfor kan tilpasses helt præcist dit håndled. Den kommer både i en bred og en smal udgave alt efter hvor meget tekst, du gerne vil have på håndleddet.

Vær ligeledes sikker på at måle dit armbånd helt korrekt inden du bestiller, så du er sikker på at få et armbånd, der passer til dit håndled. Det smarte ved Beat-modellen er dog, at man kan justere armbåndet efterfølgende, da det har en lukkemekanisme, så det kan klippes til i længden. Den brede udgave af Beat har ligeledes plads til seks linjer, hvor de smallere udgaver har til fire eller fem.

Det er nemt at bestille armbåndet via hjemmesiden, da man blot vælger størrelse og indtaster data, hvorefter det lander i postkassen efter få dage. Kvaliteten af armbåndene er høj i forhold til flere af de andre modeller, vi har testet tidligere, så hvis du er ude efter et IDarmbånd, er det bestemt en oplagt mulighed at gå efter en dansk Djuva-model.

Bedømmelse: ★★★★★☆

Tester: Sofie Hvitved
Vægt/størrelse:
Beat: 34g/10-23cm
Stream: 16g/18cm
Rush: 8g/13-17cm
Velcro: 16g/15-19cm
Vejl. pris:
Voksne: 199,- (Velcro & Stream) til 249,- (Beat)
Børn: 149,- (Rush)
Web: www.djuva.dk