Ready-set-go

Nike Air Zoom Vomero er én af de mest populære modeller fra Nike, som er kommet til version 13. Vi har haft den den til test.

Jeg har haft mine fødder i rigtig mange løbesko efterhånden, og jeg kan ærligt sige, at ingen har været så smooth en oplevelse som med den nyeste udgave af Nike Vomero. Hvilket åbenbart er lidt spøjst, for læser man anmeldelserne rundt om på nettet, kan man læse sig frem til, at flere løbere mener, at den nye version 13 tager lang tid at tilvænne sig, giver vabler og ikke har en god pasform, hvilket ifølge rygterne på diverse websites skyldes, at de er begyndt at lave dem på en ny fabrik. Om det går over i kategorien fake news, er jeg ikke klar over, men ét står klart for mig: Det er en fremragende løbesko!

Air Zoom Vomero er en kendt klassiker fra Nike, som er en god allround mængdetræningssko med en god stabilitet. Den har Zoom Air-enheder i såvel forfod og hæl, samt en blød Lunarlon mellemsål, der både giver god stødabsorbering og respons i skridtafviklingen. Man har en fornemmelsen af at løbe på et blødt underlag, og samtidig giver en fornemmelsen af at blive hjulpet på vej i afsættet. Sålen har ligeledes et godt greb i underlaget. Hælkappen har en god støtte og har samtidig en blød polstring, så den ikke skarver i hælen. Den har en strikket åndbar overdel i meshlignende tekstur, og den har fået en opgradering ved hullerne til snørebåndet, som er lavet med Nike Flywire, som fungerer nærmest ligesom kabler, der er forbundet til mellemsålen, så den får et ekstra godt hold på foden. Skoen har et 10 mm drop og vejer ca. 250 gram (str. 39 til kvinder). Fås i 4 forskellige farver.

Konklusion
En anmeldelse af gear – og især gear, hvor pasform er så vigtigt som med en løbesko – vil der altid være forskellige holdninger om, da vores fødder og løbestil er så forskellige. Og det er klart, at når man læser mange anmeldelser, er det svært ikke at tænke, om der er noget, jeg har misset i min test af skoen. Ikke desto mindre er min oplevelse, at her er at gøre med en sko, man bare hopper i og løber – ingen dikkedarer, og for mit vedkommende hverken gener, vabler eller anden tilvænning. Den er i samme kategori om f.eks. Asics Nimbus, Brooks Glycerin og Saucony Triumph ISO – altså en støddæmpende neutral allround løbesko til mængdetræning – og ligesom de nævnte modeller gør den jobbet godt. Den har en god pasform, er stabil og gør som sagt bare løbeturen til en fornøjelse for undertegnede tester.

Tester: Sofie Hvitved
Vejl. pris: 1.150,-
Web: www.nike.com