UA Sportsmask – nyt specialdesignet mundbind til løb med bakteriedræbende teknologi

Man møder ikke just mange danske løbere med mundbind, men rundt om i verden er efterspørgslen stor – og Under Armour har derfor lanceret et speciallavet mundbind til sport og løb.

Tilbage i marts 2020, da Danmark lukkede ned, skrev vi en artikel om, hvordan COVID-19 potentielt ville komme til at påvirke os løbere og sportsbranchen som helhed. Et af punkterne handlede om mundbind og handsker til løbere. Selvom handsker til dels er blevet normalt i fitnesscentre, så har pandemien heldigvis været skånsom i Danmark indtil videre. Men vi ved ikke, hvordan det udvikler sig i fremtiden. Hvis du enten skal ud at rejse til et land, hvor masker kan være påkrævede under træning, eller der kommer til at være regler for mundbind i forbindelse med større løb her i Danmark, så kan du få en specialdesignet mundbind til dit løb. Adidas og flere andre sportsmærker har allerede lavet vaskbare mundbind, og nu kommer Under Armour altså med det, som ifølge dem er en væsentlig opgradering på de eksisterende mundbind til sport.

Ifølge Under Armour kom deres innovationsteam på overarbejde, da COVID-19 brød ud. De skulle finde en løsning på et genanvendeligt, vandafvisende mundbind, som ligeledes skulle have maksimal åndbarhed. En af de store udfordringer med et traditionelt mundbind er ligeledes, at luften fra udåndingen kommer op i øjnene.

Resultatet med UA Sportsmask er et mundbind, hvis øverste del er formet efter næsebroen. Det er med til at sikre, at den sidder på plads og samtidig dæmper luftstrømmen til øjnene. Det hjælper ligeledes med at forhindre dug på brillerne, hvis du benytter sådanne. Den er lavet i tre lag, som indebærer et særligt luftrumsmateriale, som sikrer luftlommer i strukturen og gør den let, så man bedre kan ånde igennem den.

Antibakteriel teknologi 
Det åndbare mellemlag lader luft komme igennem, men skal ligeledes sikre, at fugt og sved ikke kommer ind. Det tredje lag er et stof, som er lavet for at sikre en mere kølig fornemmelse mod huden. Det er behandlet med PROTX2, som er en antimikrobiel teknologi, der hæmmer vækst af bakterier på masken. I laboratorieundersøgelser har PROTX2 ligeledes vist at ødelægge COVID-19, og det er ved at blive gennemgået af det amerikanske miljøbeskyttelsesagentur (EPA) for at bekræfte stoffets virkning, når det anvendes på UA SPORTSMASK. Under Armour har et patent, der venter på dets design og konstruktion af masken.

Under Armours Sportsmask kan vaskes og tørres, hvilket gør det mere miljøvenligt end mange andre mundbind til engangsbrug.

OBS! Tilføjelse pr. maj 2021: EU har udsendt en deklaration på, at masken indeholder det skadelige stof Polyhexanide (PHMB). Læs mere mere her