Pulsmåler til armen, ikke til håndleddet.

Scosche har lavet en ny spændende pulsmåler, som ikke helt ligner andre pulsmålere. Det er et armbånd og kan sidde enten på underarmen tæt ved albuen eller på indersiden af overarmen. Den er optisk, som man kender det fra Apple Watch og flere forskellige løbeure på markedet.

Pulsmåling er et rigtig godt redskab til optimering af din træning, men for at få gode målinger kræver det en god pulsmåler, der måler præcist, sidder godt og er designet til aktivitet og bevægelse.

Hvis man har brugt et almindeligt pulsbælte før, som til tider kan være både generende og upraktisk, så er RHYTHM+ til sammenligning ret nem at tage på og få til at sidde godt. Måleren sidder stabilt og tæt på armen – og ikke på håndleddet som ellers er meget set på det seneste. Placeringen længere oppe på armen gør, at man undgår, at den sidder løst og ‘vrikker’ på håndledet. I praksis kan det betyde, at man vil få det brugt oftere, netop fordi det er nemt og hurtigt.

BATTERI

Før den kan bruges, skal den dog lades op, og det gør man ved at klipse den i en holder, som sættes i en USB port. Det tager et par timer, før lys-dioden skifter fra rød til blå, som indikerer, at den er fuldt ladet op. RHYTHM+ har genopladeligt batteri til cirka 6-8 timers brug, så det er fint til de fleste løbe- og cykelture, men vil nok kræve, at man lader det op ofte.

TILSLUTNING OG PULSMÅLING

Scosche RHYTHM+ er så smart, at den kan snakke både ANT+ og BTLE, og den var let at få til at forbinde med en fitness app (testet på iPhone 6) og et Garmin ur (Forerunner 25). Den connecter i øvrigt med over 200 fitness apps. Modellen har tre optiske censorer (Valencall), hvilket gør, at den leverer præcise målinger. Den første test var ved skrivebordet, og den målte hvilepulsen, som den skulle. De efterfølgende tests var løbeture, hvor pulsen også blev målt så godt, som et almindeligt pulsbælte om brystet ville gøre det. Kun en enkelt gang gled armbåndet løs og skulle trækkes op igen.

SPECIFIKATIONER

Selve armbåndet er lavet i let og lækkert materiale og fås i flere farver. Det er en one size model, som let kan justeres på. Derudover har det en trådløs rækkevidde på 30 meter og er tilmed vandtæt og IP67 godkendt.

Designet af armbånd og sensor er fint og holdbart. Alt i alt et rigtig fint gadget.

De tre vigtigste egenskaber:

  • Nemt og hurtigt at tage på
  • Måleren sidder godt og stabilt
  • Let at tilslutte og forbinde med andre enheder og apps

Bedømmelse: ★★★★★☆

Tester: Sofie Hvitved

Str.: Onesize

Vejl. pris: 799,-

Web: www.scoschedanmark.dk