Raketvidenskab til din løbesko

Adidas har i en storstilet verdensomspændende kampagne lanceret deres nye kollektion Solar – ifølge dem selv deres mest tekniske mængdetræningssko nogensinde med versionerne SolarBoost, Solar Glide og Solar Drive. Læs vores dom af SolarBoost her.

Løbeskoen i den nye Solar-kollektion er inspireret af teknologi fra rumskibe, hvilket skal være med til at give dig et aerodynamisk løb med masser af fart og komfort. SolarBoost er lavet med den velkendte Boost-mellemsål, som skal være med til at absorbere dine skridt og samtidig frigive energien, så du får et mere dynamisk løb. I forhold til den traditionelle Boost-model har Solarboost fået en ny støttende formstøbt hælkonstruktion kaldet Fitcounter, der skal være med til at lade akillessenen bevæge sig mere frit. Den har ligeledes et stabiliserende system kaldet “Solar Propulsion Rail”, som skal være med til at give ekstra støtte til mellemfoden og give fremdrift. Ydersålen er lavet med continental gummi for at give et bedre greb på såvel vådt og tørt underlag. Overdelen ved forfoden er ligeledes lavet i et stretch-mesh, som er lavet ud fra et nyt fiber design, hvor fibrenes placering gennem tusindvis af mikrosyninger er med til at støtte op om din fod. Alt i alt er der lavet en række nye tiltag, som er et eksempel på, hvorledes fremtidens løbesko ser ud, når man kombinerer tidens ypperste produktionsmetoder med en designambition om at skabe en allround løbesko til normal løbestil, som passer til rigtig mange.

KONKLUSION
Umiddelbart er der på overfladen store ambitionsmæssige ligheder med forgængeren. Skoen er kompakt, den har en god pasform, og er nem og behagelig at komme i gang med at løbe i. Én af de ting, jeg dog bed mærke i ved mine første løbeture i den, var, at pløsen føles mere stiv i det, og skarvede min fod en smule i starten. Når det er sagt, så er skoen tydeligt en teknisk opgradering, om end man skal løbe noget i den, for at forstå den store mængde af små innovative designtiltag, hvor alt er målt og vejet i processen for at skabe den nye model. Fra vævningen, der understøtter overdelens hold om foden, den støbte hælkonstruktion osv. Alt sammen, således at skoen er markant lettere end tidligere. En ny klassiker har set dagens lys.

Vægt: 270 g (str. 38 2/3)
Drop: 10 mm
Vejl. pris: 1.299,-
Web: www.adidas.dk
Bedømmelse: ★★★★★☆