Jaybird er kommet med en opdateret udgave af deres X-serie, og i modsætning til de tidligere modeller er X4’eren helt vandtæt, så du kan have dem med overalt.

Det kan virke som en jungle, når du skal ud at vælge nye høretelefoner til løb. De nyeste features – udover lydkvalitet, holdbarhed og komfort – som du skal være opmærksom på nu til dags, er vandtæthed (husk at tjekke det specifikke certifikat), funktioner som at svare på opkald samt ledning kontra ikke-ledning. Og selvom der sker en rivende udviklingen indenfor helt ledningsfrie høretelefoner, er der stadig et marked for bluetooth-høretelefoner som X4 med ledning bag nakken.

Designet af X4 virker robust og med en IPX7-vandtæthedsklassifikation kan man være sikret overfor enhver form for barsk vejr, man skulle møde. Høretelefonerne kan endda komme med under vand ned til 1 meters dybde i op til 30 minutter. De kommer med en række forskellige tipper og silikonefinner i forskellige størrelser, så der er til forskellige øreformer. Noget nyt, vi ikke har prøvet før, er deres nye Comply Ultra-skumtipper, som er lavet af et særligt termoreaktivt skum, som tilpasser sig øregangen og dermed skal sikre en behagelig pasform.

De har otte timers afspilningstid per opladning samt en hurtig-opladnings-funktion, så en 10 minutters opladning giver én times musikafspilning, hvis du har glemt at lade dem op inden løbeturen.

Konklusion

Høretelefonerne er som sådan nemme at sætte ind i øret og virker umiddelbart til at have en god pasform, men de omsluttende in-ear-ørepropper gør, at lyden bliver lukket meget inde – og støjen udefra bliver lukket ude. Især hvis man bruger silikonedupperne. Det gør naturligvis at lyden – som i øvrigt er rigtig god – bliver endnu klarere, men det har også den negative effekt, at lyden fra ledningen ’larmer’ i øret, hvis den ligger og hopper under løb. Man kan heldigvis stramme den ind med deres Speed Cinch-ledningssystem, så den ikke hopper så meget, men ikke desto mindre var det stadig noget, vi bed mærke i. Det er ligeledes en smagssag, om du kan lide at løbe helt lukket af for omverdenen, eller om du gerne vil kunne høre trafikken eller andet rundt om dig. Personligt var vi mest vilde med memory foam-modellen (Comply Ultra), som ikke lukker øregangen helt så meget inde og ikke er helt så ubehagelige at have i øret i længere tid.

Vi bliver også altid lidt irriterede på flere typer opladere, men tænker, at det er en del af det vandtætte design. Noget for noget.

En sidste kommentar er, at den tilhørende app fungerer superfint til at justere lyden, og det burde være indbygget i alle høretelefoner, at kunne gøre det så nemt og brugervenligt. At man så kan integrere Spotifys playlister, er en feature, vi dog aldrig helt forstod.

Vejl. pris: 999,-
Web: www.jaybirdsport.com
Bedømmelse: ★★★★☆☆