Din bedste sko til din styrketræning

Du kender sikkert problematikken. Man har et skab fyldt af fantastiske løbesko, men ingen af skoene er specielt gode i brug til den grundtræning, som vi alle ved skaber fundamentet for et godt løberliv. Den udfordring har Nike arbejdet på at løse med deres Metcon træningssko – en sko, som nu er på gaden i sin 4. udgave.

Metcon 4 er som sådan en sko designet specifikt til funktionel træning og vægttræning. Den nye Metcon er mere stabil og låst i foden end tidligere, og kommer med en flad, stærk sål, som giver styrke og selvtillid, når der løftes vægte, eller når man laver high-intensity training (HIT). Den trestjernede gummidel på overdelen giver desuden et multi-directional greb og mulighed for vertikal bevægelighed, mens drop-in sålen giver stabilitet i hælen og fleksibilitet i forfoden. Alt sammen for at give en stærk, stabil base, fleksibel støtte og ekstrem slidstyrke i forhold til en lang række træningsaktiviteter.

HVAD HAR IKKE ÆNDRET SIG?

  1. SÅLEN. Den har den samme gummi-sål med et trestjernet design, som hjælper til at stå fast, når man bevæger sig i alle retninger. Den har stadig samme 4-milimeters drop (hvilket er relativt flad for en stabilitetssko) ligesom Nike Metcon 3, så man får den en bedre ståfasthed.
  2. BLØDHED. Den støddæmpning, man behøver for høj-intensitetstræning og som kommer fra en drop-in midtsål, og ikke gummidelen (de fleste løbe- og træningssko får deres støddæmpning fra skumsålen, der sidder rundt om ydresålen, men som ikke giver en god fasthed til vertikal bevægelse).

HVAD ER NYT?

  1. HOLDBARHED. Den mest betydningsfulde update til den nye Metcon er brugen af en haptic teknologi på overdelen. De trestjernede former (tænk på det som en gummi TPU, inspireret af gummisålen) kan printes både store og små, hvor som helst på skoen – og dette kan selvfølgelig give en strategisk holdbarhed, hvor det er mest nødvendigt – som reel vil dette være ydresiden eller helt fremme ved tæerne. Resten af skoen er omgivet af en åndbar mesh, som giver yderligere fleksibilitet.
  2. STØDDÆMPNING VED FORFODEN. Designerne brugte en sandwich mesh (bestående af essentielt 2-lags mesh med vertikale fibre), på overdelen. Dette giver en sensation af blødhed og støddæmpning og hjælper foden til at stå bedre fast med endnu bedre komfort.
  3. EYELETS. Der er 6 eyelets (snørebåndshuller) hvor der tidligere var 5, så man endnu bedre kan fine-tune ens snørebånd i forhold til support, komfort, og tæthed.
  4. TUNGEN. En blød trekantet stjerne i toppen af tungen giver ekstra blødhed og komfort mellem forfoden og snørebåndet.
  5. HÆLKAPPEN. Mere et æstetisk design end performance, den udskåret hælkap er mere minimal end på tidligere silhuetter.

KONKLUSION
Er man en af de mange løbere, som fast prioriterer sin styrketræning, men alligevel altid bare har trænet i et par gamle løbesko, er det noget af en øjeåbner pludseligt at træne i et par ‘rigtige’ træningssko målrettet styrketræningen. På mange måder er det lidt ligesom med trail – man kan sagtens løbe en tur i skoven med sine almindelige landevejsløbesko og være super glad, men hvis det er smattet, bliver turen bare lidt sjovere i et par trailsko. Sådan havde vi det også med Metcon 4, som har den egenskab, at den gør styrketræning til en leg. Og det er uanset øvelsen, og vel vidende at man jo i sidste ende stadig selv skal løfte jernet. Vores oplevelse er, at mange vil finde stor glæde i at have et par sko, som understøtter deres træning, og gør det meget sjovere.

Vejl. pris: 1.050,-
Web: www.nike.com
Bedømmelse: ★★★★★★