fbpx

Skechers Go-bionic Trail er en glimrende begyndersko til trail, da den griber glimrende i skovbunden. Til gengæld er Skechers projekt med fleksibelt drop ikke særlig vellykket. 

SkechersGobionicTrailDet første man bemærker, når man åbner kassen med ens nye Skechers Go-bionic Trail er, at der virkelig er gjort en dyd ud af designet, der både indfanger det smarte og det naturlige; sport og natur i en flot kombination. Skechers Go-bionic Trail er opbygget er tre lag: Det første lag er til for at gøre skoen vandtæt, det næste lag er en membran, der, til trods for at vand skal holdes ude, skal sikre en god åndbarhed, og endelig er det sidste og tredje lag et meshlag, der skal omslutte foden perfekt og sikre god komfort. Efter at have testet skoen har jeg kun rosende ord at knytte til skoens åndbarhed og mesh-interiørets komfort. Det første lag afviser det værste vand, men rigtig vandtæt er skoen dog ikke.

Meget skridsikre
I en trailsko er sålens grip et af de vigtigste punkter. Står man fast; er skoene skridsikre. Er det et spørgsmål, man skal stille sig selv, når man løber? Svaret er et klart ja, da Skechers Go-bionic Trails bløde og fleksible sål med modsatrettede Resagrip griber fast og sikkert i skovbunden. Det er en fornøjelse at løbe slalom mellem træerne ad i de små spor, og selv i høj fart føler man sig tryg, og går turen op ad stejle mudderskrænter, ja, så er det nærmest kun ens egen løbeteknik, der sætter grænser for, hvor hurtigt man kan komme op.

God begyndersko
Skoens spids er desuden forsynet med Skechers’ Rock Diffusion Plate, der fint beskytter tæerne mod de slag, man som trailløber indimellem kan få ved mødet med sten, klipper og lignende. Men udover tåbeskyttelsen er Go-bionic en meget blød og fleksibel sko, og der vil nok være delte meninger om, hvorvidt dette er en udpræget god egenskab eller ej. På den ene side er skoen utrolig komfortabel, men på den anden side koster det på responsen fra underlaget. Specielt på sten og hårdt underlag ville en lidt mere kontant afregning have været at foretrække. For de mere erfarne trailløbere vil dette nok være et minus. Omvendt er det en trailsko, der er perfekt for nybegynderen eller løberen, der er på vej til at blive rigtig trailløber og måske er i en overgang fra de ‘store’ sko til de mere minimale og naturalistiske flade sko.

Fleksibelt drop
Skoen er lavet som en “2 in 1 Custom Fit”. Dette vil sige, at skoen som udgangspunkt har et 4mm drop fra hæl til tå, men at man kan vælge at tage indersålen ud og dermed få en helt flad sko med et 0mm drop. Hvor skoen er yderst komfortabel med indersålen, så synes jeg, skoen skuffede uden indersål. Ydersålen mærkes tydeligt mod indersiden af foden, når indersålen er taget ud, hvilket både er generende og også giver for meget friktion med risiko for vabler til følge. Lader man indersålen blive i, er dette problem dog helt væk. Skoen er dejlig stor og rummelig, så der er god plads til fødderne. Og så er den en letvægter på blot 265 gram i størrelse 45.

Bedømmelse: ★★★★½☆

Skechers Go-bionic Trail
Vejl. pris: 899,-
Info: 75 10 19 80
www.skechers.dk