Niveauet af elitefeltet ved Copenhagen Half Maraton har vakt international opsigt. Det rygtes, at det er de seneste årtiers halvmaraton-race, som er i vente i København.

“I den internationale løbeverden rygtes det, at CPH Half 2018 er det mest interessante halvmarathon i årtier. Med intet mindre end 17 mænd, som har tider under 60.00 minutter, samt tre af de fire hurtigste løbere på distancen de sidste 6 år, og fire af de fem bedst placeret på IAAF’s rangliste i landevejsløb, så er niveauet uset højt. Jeg tror faktisk ikke, at verden har set så stærkt og interessant et felt til start ved et halvmaraton i mange år,” siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund og medlem af IAAF’s kommission for landevejsløb.

Blandt de mange verdensklasse-løbere er Jemal Yimer Mekonnen fra Etiopien, som kommer til CPH Half med årets tredjehurtigste tid på halvmaratondistancen. Han løb tidligere i år 59.00 minutter, men han må alligevel nøjes med en outsider rolle. I stedet er det sidste års vinder af CPH Half, Abraham Cheroben, og dette års vinder af Berlin Halvmaraton, Erick Kiptanui, der er de største favoritter blandt mændene.’

Outsider er også den amerikanske legende Galen Rupp og hans landsmand Leonard Korir, og så er  de to kenyanere Jorum Okombo og Alex Korio ikke en gang nævnt. De blev henholdsvis nummer to og tre i København sidste år, og tilmed i tider der placerer dem som nummer 8 og 10 på alletiders verdensrangliste.

To klare favoritter

Det er ikke kun mændenes elitefelt, som holder et imponerende niveau. Kvindernes felt er også stærkere end nogensinde før i den danske hovedstad. Med syv løbere med en personlig rekord på under 68.00 minutter og fire af de 10 bedst placeret på IAAF’s rangliste i landevejsløb, så er bredden stor, men der er to store favoritter, hvoraf den ene jagter verdensrekorden.

“De tidligere år har det ikke været sandsynligt med en verdensrekord hos kvinderne, men med verdensmester Netsanet Gudeta og Joan Melly til start, så er der lagt op til, at der kan blive løbet rigtig stærkt. Melly har meldt ud, at hun kommer for at sætte verdensrekord og med en personlig rekord på 65.04 sat tidligere i år, så har hun vist, at hun har niveauet,” siger Jakob Larsen.

Se hele elitelisten