Bliv oplyst under løbeturen!

Light-Runner er et nyt danskudviklet løbearmbånd, som bliver lyst op ved hjælp af LED batterier. Vi har set nærmere på det samt taget en snak med manden bag.

Light-Runner minder om de kendte gule refleksbånd, som cyklister og løbere bruger, når de begiver sig ud i mørket. Men til forskel fra reflekser lyser Light-Runner konstant op under turen, og ikke blot når der kastes lys på båndet som et refleksarmbånd gør.

Light-Runner, sidder godt fast på armen under løbeturen, selv i regnvejr. Det er nemt at betjene, og lyset fra armbåndet sørger for, at reflekserne på løbetøjet konstant er lyst op.

Førstehåndsindtrykket af det grønne armbånd var, at det så en smule plastikagtig ud, på en billig måde. Jeg havde derfor en vis skepsis overfor, om armbåndet ville blive siddende solidt plantet på min overarm under den 5 kilometer lange løbetur, som det skulle udsættes for.

Min skepsis kom dog til skamme, da armbåndet sad solidt plantet på armen under hele løbeturen, uden at løsne sig det mindste. Armbåndet sad udenpå min vandtætte løbejakke og selvom, det småregnede og jakkens overflade var glat, gled det hverken ned eller tog skade af regnen.

De tre lysfunktioner i armbåndet blev afprøvet, hvoraf den konstant lysende funktion var min favorit. De to andre funktioner er blinklys med hurtige blink eller en moderat blinkhastighed.

Blinkfunktionerne var generende for mig under løbeturen, og jeg kan forestille mig, at det også virker generende for dem, jeg passerede undervejs. Det smarte ved det konstante lys er, at reflekserne på løbetøjet, samtidig bliver lyst op, da lyset fra armbåndet bliver reflekteret i tøjets reflekser.

Armbåndet er enkelt at bruge, da der kun er én knap at betjene. Derudover fylder det meget lidt og kan derfor nemt være i lommen, indtil man skal bruge det.

Ved køb følger to lithium batterier med, som efter at have brugt armbåndet på 10-12 løbeture af cirka en times varighed, stadig lyser armbåndet klart og tydeligt op.

Konklusion
Produktet overrasker positivt, da det sidder godt fast på armen, og man derfor ikke skal bekymre sig om, hvorvidt det falder af undervejs. Selvom armbåndet ved førstehåndsindtryk virker til at være af mindre god kvalitet, så opleves det overhovedet ikke sådan under brug.

Jeg kunne godt have ønsket mig, at armbåndet lyste lidt skarpere op, så det også var synligt i tusmørke. Det giver som løber en dejlig tryghedsfølelse at vide, at man bliver set af trafikanterne. Og at man ikke skal have dårlig samvittighed over, at man kan være svær at se i trafikken.

Light-Runner, sidder godt fast på armen under løbeturen, selv i regnvejr. Det er nemt at betjene, og lyset fra armbåndet sørger for, at reflekserne på løbetøjet konstant er lyst op. Prisen er måske lige i overkanten, men til gengæld holder batterierne langt længere end et discount løbearmbånd – og så er det danskudviklet.

 Light-Runner LED armbånd
Bedømmelse: ★★★★☆☆
Vejl. pris: 100,-
www.everythingglows.dk

Tankerne bag Light-Runner

Kenneth Nielsen er ikke selv den store løber, men til gengæld ved han noget om LED-belysning. Denne viden er der kommet en Light-runner ud af. Vi har taget en snak med manden bag produktet.

Hvordan fik du ideen til Light-runneren?
Jeg har i mange år har haft lyst til at starte en webshop, og det var sådan set tanken bag min opstart og årsagen til, at jeg i januar 2014 startede enmandsfirmaet Everything-glows. dk. Jeg er ikke selv den store løber, men da jeg bor meget tæt på Amager Strand, ser jeg hele tiden folk, der er ude at løbe.

Reflekser er rigtig gode, hvis der er et skarpt lys direkte på dem. Men hvis en bil kommer rundt i et skarpt sving, så ser bilisten først refleksen meget sent.

En dag i august måned gik jeg en tur på Amager Strand og tænkte over min lille forretning. Jeg havde lagt mærke til de mange løbere, der konstant løb forbi mig, og på et tidspunkt kom tanken til mig: “Hvad gør løberne egentlig for at blive set, når mørket falder på?” Og da jeg sælger LED pærer, lå idéen til et løbearmbånd med LED belysning jo lige for.

Hvad er særligt ved Light-runner?
Jeg vil gerne skille mig lidt ud fra mængden og sælge produkter der er nye og innovative. Mit første produkt er LED lyskilder – disse LED pærer kan skifte mellem et hav af farver, også har de lysdæmper. Det smarte er, at LED pærerne kun er på 6 watt, hvilket er meget lidt i forhold til glødepæren, der ofte er på 40 watt. Der er altså meget strøm at spare, sammenlignet med den gamle glødepære. Men rigtig smarte er det, at LED pærerne er wifi-baserede, og man derfor kan styre lyset på sin Smartphone eller sin Tablet.

Hvad er godt ‘løbelys’ ifølge dig?
Når det er så mørkt, som det er i denne tid, og man færdes udenfor, synes jeg, at man skal gøre alt, hvad man kan for at være synlig i trafikken. Reflekser er rigtig gode, hvis der er et skarpt lys direkte på dem. Men hvis en bil kommer rundt i et skarpt sving, så ser bilisten først refleksen meget sent. Her ville Light-Runner blive set meget hurtigere. Efter min mening giver Light-Runner tryghed, uanset om man løber eller blot går en tur. Og det er altid en rar følelse at vide, at man bliver set i mørket

Artiklen er fra LøbeMagasinet #66.