fbpx

Mange elitesportsfolk har de sidste par år skiftet kødet ud med planter for at blive bedre atleter. Messi har gjort det i Barcelona, og på det danske ultraløbs-landshold spiser mange af atleterne i dag 100% plantebaseret. Men kan man nu også det som almindelig motionsløber?

De fleste forbinder løb og hård træning med et solidt indtag af kød for at få proteiner nok til opbygning af muskler. Men hvis du tror, at grøntsager kun er for slapsvanse, så kan du roligt tro om. Den tidligere professionelle håndboldspiller Casper Bilton giver opskriften på, hvordan du kan komme i dit livs form med en sund, plantebaseret kost.

Det giver ikke blot god mening, men er ifølge bogen også for længst videnskabeligt bevist:

  • Jo sundere du er, desto nemmere er det for dig at komme i form.
  • Jo grønnere du spiser, desto lettere er det at smide de overflødige kilo.
  • Jo mere du fokuserer på at spise en kost med de rigtige proteiner og kulhydrater, desto mere energi vil du have i din træning og hverdag.

“Plant Power Fitness” er en guide til den plantebaserede kost, som ifølge Casper Bilton er god at spise for at få succes med din træning og for at få et nyt boost. Bogen kan med fordel læses af enhver, som gerne vil i form, men også af professionelle atleter, som har brug for inspiration til at nå deres målsætninger.

Casper Bilton har spillet professionel og elitehåndbold, siden han var 18 år, og er senere blevet uddannet til plantebaseret kostvejleder og personlig træner. I bogen beskriver Casper, hvordan han valgte at gå over til plantebaseret kost for at opnå en bedre præstation som eliteatlet. Han opnåede på kort tid imponerende resultater, samtidig med at han slap af med kronisk astma, dårlig hud og en mental løbeblokade.

Bogen giver svar på, hvor vi skal få de gode næringsstoffer fra, hvordan kostplanen skal se ud, og hvorfor vi bør spise grønnere. Casper går i dybden med nogle af de vigtigste studier, giver ny viden omkring menneskets anatomi og berører de vigtigste sundhedsmæssige fordele ved den plantebaserede kost, så vi kan forblive aktive mange år frem. Endelig indeholder bogen også et powerfyldt træningsprogram samt 10 plantebaserede træningsopskrifter.

Bogen er en fin indføring i tankerne om at spise plantebaseret. Vi er i hvert fald blevet klogere. Men om vi dropper kødet helt – ja, det må tiden vise.

  • Titel: Plant Power Fitness – Stærk og sund med en plantebaseret kost
  • Forfatter: Casper Bilton
  • Forlag: Muusmann
  • Antal sider: 254
  • Pris: 249,95 kr.
  • Udgivelse: Maj 2019