Kender du Tokyo som løbeby? Løberen, DJ’en og fotomodellen Lono Brazil III fortæller her om skønheden i en by, som i den grad har taget løb til sig: Tokyo.

Løb har forandret sig. Det er ikke længere bare en hobby eller en aktivitet – noget som man må kæmpe sig igennem for at tabe et par kilo. Inspireret af løbere verden over er løb i stedet blevet til en kultur og en livsstil. Et samlingssted som hylder mangfoldighed og styrke. Løberne.dk sætter de næste par måneder, i samarbejde med Jaybird, fokus på, hvad der gør løb til den bedste måde at lære en by at kende på. Læs med, når en række løbere med deres egne ord fortæller, hvordan det er at løbe i lige netop deres verden.

* * *

Da jeg voksede op og fik et job i den kreative branche, passede jeg aldrig rigtigt ind i den traditionelle løbekultur. Og som løber passede jeg ikke ind i den traditionelle kreative scene. Det var først, da jeg begyndte at løbe i Bridgerunners i 2012 (betragtes som det originale løbecrew) og Black Roses (grundlagt af løbepioneren Knox Robinson) i New York, at jeg fandt min plads. Mine to verdener – løb og kreativitet – blev forenet.

Da jeg flyttede tilbage til Tokyo, hvor jeg voksede op, fandt jeg Athletic Far East Club (AFE), som er en lignende løbegruppe. Vi løber om onsdagen, men det er, som om løbet kommer i anden række, for det vigtigste er at være sammen med vennerne. Vi får trænet, men det er efter egen dagsorden og tidsplan. Og man møder løbere, som man aldrig ville have troet var løbere.

SE HELE JAYBIRDS RUN WILD-SERIE

I musikindustrien og i mode- og kunstverdenen har folk en tendens til at holde sig væk fra de traditionelle motionsformer. Og i den aktive verden ser man normalt ikke mange kreative folk. Men med grupper som AFE møder man ligesindede, og min gruppe inspirerer mig. Du kan være musiker eller hvad som helst andet, for det kræver kun en krop for at komme ud og løbe, og det er det bedste ved det. Når du først har fundet en gruppe med fælles interesser, så kommer fællesskabsfølelsen automatisk.

Du kan være musiker eller hvad som helst andet, for det kræver kun en krop for at komme ud og løbe, og det er det bedste ved det.

 

SEVÆRDIGHEDERNE

Her i Tokyo slutter vi ikke arbejdsdagen før ved 19-tiden, så vi mødes ikke og løber, indtil klokken bliver 21. AFE mødes hver onsdag aften ved et badehus midt i byen. Det er en typisk japansk ting, det med badehusene. Jeg kan normalt ikke lide at løbe der, hvor alle andre løber, som ved kejserpaladset, men om onsdagen løber vi direkte til Shibuya-krydset, som er en rigtig turistmagnet i hjertet af Tokyo.

Her i Tokyo slutter vi ikke arbejdsdagen før ved 19-tiden, så vi mødes ikke og løber, indtil klokken bliver 21.

Vi løber gennem menneskehavet og alle lysene midt i byen, fordi det ikke er et træningspas. Det er socialt. Tokyo er ved at blive et meget populært turistmål, og vi byder de besøgende velkommen. Og hvem vil ikke gerne løbe gennem Shibuya-krydset? Normalt stopper folk bare op for at tage et billede, men det er en helt anden oplevelse at løbe gennem det. Efter vores løbetur på 3 miles følger vi de japanske skikke og tager i det offentlige badehus, som er en slags spa, og vasker os. Det er en meget gammeldags og traditionel ting at gøre.

 

LYDENE

At løbe gennem Tokyo er meget mere fredeligt, end man skulle tro. Ja, det er hektisk, men en anden slags hektisk end mange andre steder. I Tokyo kan man stadig høre sig selv tænke. Det er ikke så vildt, som det ser ud til.

Selvom der er tidspunkter, hvor jeg bare vil væk fra alt og ikke høre musik, imens jeg løber, så løber jeg alligevel ofte med musik. For musikken sætter tempoet for mit løb.

Det er sådan, jeg udvikler playlister. Jeg har lavet en i samarbejde med Jaybird, som er et mix af forskellig musik, så der altid er noget, der passer til den løbetur, du skal ud på.

 

SMAGENE

Vi får altid en drink efter vores onsdagsløb. Når det er godt vejr, får vi nogle øl og hænger ud på en parkeringsplads tæt på badehuset. Jeg plejer at vælge en japansk øl. Men en anden favorit, som man kan købe i dagligvarebutikker, er grøn te blandet med sake, ligesom en drink. Det er forfriskende!

Hvis vi ikke drikker udenfor, går vi i stedet til en kinesisk restaurant i nærheden og får stegte ris med rejer eller stegte dumplings.

Vi får altid en drink efter vores onsdagsløb. Jeg plejer at vælge en japansk øl. Men en anden favorit, som man kan købe i dagligvarebutikker, er grøn te blandet med sake, ligesom en drink.

 

STILEN 

Løb er i sig selv en ventil til at få afløb for de tanker, som man har i hovedet. Man løber og lader kroppen slippe sig løs. For mig, og mange af mine holdkammerater som også er i den kreative branche, er løb også en måde at udtrykke sig på, gennem det løbeoutfit man har på.

At kunne sammensætte et fedt løbeoutfit og tage ud og løbe er en god måde at udtrykke sig på uden for ens normale job.

Og ja, man vil jo have funktionelt træningstøj, men det er også vigtigt at føle sig godt tilpas, når man løber. Når jeg sammensætter mit træningsoutfit, vælger jeg ud fra en bestemt farveskala, og jeg tilføjer altid et element, som ikke passer specifikt til løb. For eksempel løber jeg nogle gange med en kasket fra min butik, Union Tokyo – Tokyogrenen af L.A. Streetwear Boutique. Tøjet er ikke designet til løb, men det skiller sig ud og giver mig mulighed for at vise, hvem jeg er. At kunne sammensætte et fedt løbeoutfit og tage ud og løbe er en god måde at udtrykke sig på uden for ens normale job.

 

ÅNDEN

Der er en masse hype omkring OL i Tokyo, som skal afvikles i byen i 2020. Folk forsøger at leve sundere, og mange er f.eks. begyndt at løbe. Det er lidt af en hemmelighed, indtil du kommer hertil, men Japan har en rigtig fed løbekultur – der er et enormt løbefællesskab. De olympiske lege har helt sikkert inspireret folk til at komme ud og svede.

* * *

Hold øje med næste del af serien Run in My World på løberne.dk, når vi i samarbejde med Jaybird udforsker den globale løbekultur.