Som løber er det vigtigt, at du får masser sund kost – uanset om du har til hensigt at optimere dit løb, dit helbred eller du vil tabe dig. Vi har kastet et blik på tre bøger, der alle har sund kost som omdrejningspunkt.

SPIS MASSER AF GRØNT
Uanset om du er med på tidens vegetarbølge eller ej, er det vigtigt for dig som løber at få en sund kost med en masse grønt. Madblogger Camilla Thelin har med sin første kogebog “Grønt og Sundt” grøntsagerne i centrum, hvilket ses i de mere end 200 opskrifter, der indebærer inspiration til morgenmad, desserter samt idéer til madpakken med mere. Bogen er enkel i sit design og er bygget op med store, flotte billeder, der fanger læserens blik. Opskrifterne er nemme at gå til, da forfatteren ikke mener, at det skal være besværligt at få grøntsager ind i hverdagen. Hun lægger derudover vægt på, at det er glæden ved maden samt den gode smag, der er fokus i bogen, og derved er det ikke en løftet pegefinger med strikse regler. Denne tankegang harmonerer med vores kostvaner som løbere, der kræver rigelig med energi og alsidige fødevarer.

Titel: Grønt og Sundt

Forfatter: Camilla Thelin

Forlag: FADL’s forlag

Antal sider: 435

Vejl. pris: 379,95

INSPIRATION TIL VÆGTTAB
På trods af at du sikkert snører løbeskoene flere gange ugentligt, kan det være, at du ønsker at tabe et par kilo – her kan din kost være relevant at fokusere på. Bogen “Sunde vaner smuk figur” kommer med en 7 trins guide til, hvordan du kan opnå et varigt vægttab. Guiden er letlæselig med fine billeder, øvelser og plads til refleksioner undervejs. Sidst i bogen findes en række opskrifter, der ligeledes er understøttet af billeder, der skal fange læserens lyst til at give sig i kast med de 7 trin. Bogens fokus er på måden, man spiser sin mad, og den bærer hverken præg af kalorietælling eller restriktioner på forskellige madvarer. Dette aspekt gør den let at kombinere med dit løberliv, hvor eksempelvis kulhydrater, som er udelukket i mange andre kure, er en nødvendig spise for at opretholde energien til løbeturene.

Titel: Sunde vaner smuk figur

Forfatter: Sofia Sommer

Forlag: Politikens forlag

Antal sider: 224

Vejl. pris: 250,-

SPIS RØDDER EFTER ÅRSTIDERNE
Det er vigtigt, at du som løber får en masse forskellige grøntsager, så du får de rigtige vitaminer, der vil gavne dit løb. Opskrifterne i “My New Roots” er inspireret af årstidernes udvalg og giver læseren over 100 bud på vegetariske retter. Intentionen er, at fødevarerne skal være uforarbejdede og sunde, og så er de fleste opskrifter veganske, mange er glutenfrie og ydermere finder du nogle, der er baseret på ren raw food. Bogen er inddelt efter årstiderne og indebærer halv del tekst og halv del billeder. Udover de mange opskrifter får læseren en indføring i grundteknikker samt information om hovedingrediensernes sundheds- og ernæringsmæssige egenskaber, hvilket kan være relevant for dig, der forsøger at indtage den mest optimale kost for dit løb.

Titel: My New Roots

Forfatter: Sarah Britton

Forlag: Politikens forlag

Antal sider: 256

Vejl. pris: 300,-