Mathias Kolringen: Trail- og ultraløber
Som almindelig motionist kan man godt en enkelt gang skippe træningen, hvis vejret er helt umuligt. Lever du af din sport, er det dog ikke en mulighed. Hør Mathias Kolringens råd til, hvordan man kommer bedst igennem vintertræningen.
Hvordan motiverer du dig selv til din vintertræning?
For det første elsker jeg, når det er koldt. Mit løberliv består af en masse forskellige løbeeventyr året rundt, og det betyder at mit løbeår er delt ind i en række mini-sæsoner. Efter en tur står den på restitution og restitutionstræning, efterfulgt af styrkebetonet træning, der langsomt går over i udholdenhedstræning.
Så for mig handler det mere om, at der ligger et tydeligt mål forude, og så er motivationen til at træne meget klar. Herudover synes jeg faktisk også, at det er dejligt afvekslende at træne om vinteren, hvor vind og vejr hele tiden skifter.
Det handler mere om at prøve nye veje og glemme kilometertider og så ellers bare nyde naturen. Det er også en ret sjov oplevelse at løbe, når det er mørkt, så husk at medbringe en pandelampe
Har du nogle praktiske råd?
Varm op og gør det indenfor! Det er en overset del af enhver træning og er ekstra vigtigt i forhold til vintertræningen. Brug derfor 5-10 minutter på at varme op. Det sikrer, at din boldcirkulation kommer ordentligt i gang, og at du samtidig får blødgjort dine muskler, inden de skal ud og møde kulden.
En ordentlig opvarmning forebygger også skader, hvilket du er ekstra udsat for, når det er koldt. Og så er det jo altid godt at havde et specifikt mål med sin træning.
Hvor er det bedste sted at løbe trail om vinteren, og har du en favoritrute, du kan anbefale?
Jeg løber meget i Dyrehaven – væk fra de store stier. I forhold til at anbefale en rute, så er det lidt svært. Det handler mere om at prøve nye veje og glemme kilometertider og så ellers bare nyde naturen.
Det er også en ret sjov oplevelse at løbe, når det er mørkt, så husk at medbringe en pandelampe.