Patrick Fløe Hansen er en del af danske ASICS FrontRunners. Vi har stillet ham 6 spørgsmål så du kan blive klogere på hende som løber, og hvorfor løberlivet er fedt. 

Hvem er Patrick Fløe Hansen som løber:

Jeg er en super målrettet og dedikeret løber, der stræber efter at blive den bedste! Jeg træner hver dag super hårdt for at nå de mål jeg sætter for mig selv.

Jeg har tidligere spillet meget fodbold og har derfor været helt vild med konkurrencesport siden jeg var helt lille. Jeg er en meget udadvendt person, som vil alle det bedste både indenfor privatlivet og også inden for løbeverdenen. Jeg vil super gerne være et godt forbillede og et godt eksempel for yngre og generelt andre mennesker.

Hvad er den perfekte løbetur for dig?

For mig finder den perfekte løbetur sted i et socialt fællesskab, hvor der er plads til alle ligegyldigt niveau, alder og køn. Jeg synes at det er fedt at vise folk, at løb ikke bare er løb, men at der er mange andre ting forbundet med det at løbe. Den perfekte løbetur kunne også sagtens finde sted under intervaltræning eller tærskeltræning, da jeg personligt selv får følelsen af, at det er her udviklingen finder sted.

Du er en af mange danskere, som har fundet et fedt fælleskab i en løbeklub, nemlig Herning Løbeklub (HLK) opfatter du det at løbe som en social eller individuel ting.

For mig har løbeklubben været et ekstremt vigtigt fundament for min karriere.

Jeg ser altid frem til at løbe i klubben, da det sociale aspekt spiller en stor rolle for mig. Tilgangen til at løbe, energiniveauet og lysten er bare på et helt andet niveau når der skal løbes i selskab med andre. Helt generelt er det bare nemmere at hoppe i løbetøjet og komme ud ad døren, når man har en aftale eller et sted, hvor man skal mødes med andre for at løbe.

Under intervaltræningen/tærskeltræningen i Herning Løbeklub opfatter jeg træning som værende mere rettet mod den enkelte, men hvor der selvfølgelig også er mulighed for følgeskab af den ene eller den anden art. Men på rolige dage, hvor mængdetræningen er i fokus, så er det sociale aspekt mere i fokus, da tempoet her kan være underordnet.

Du vandt DM på halvmarathon distansen for U23løbere i 2021 med tiden 01.09.14. Hvad er ambitionen på sigt?

Mine ambitioner er som altid tårnhøje og derfor er de langsigtede mål at løbe blandt de bedste løbere både internationalt og nationalt. Jeg stræber efter at komme på landsholdet og udvikle mig ekstremt over de næste mange år.

I forhold til DM CPH Half Marathon, så gentog jeg igen i år succesen og vandt igen DM U23 i tiden 01.08.18. Jeg havde allerede efter løbet i 2021 sagt til mig selv, at 2022 skulle blive endnu vildere og det blev det med en PR på næste 1 minut fra sidste år.

Næste år ved DM CPH Half Marathon vil jeg forsøge alt hvad jeg kan på at lave hattrick på distancen og vinde den for 3 år i streg! Dog vil det være det eneste halvmarathon jeg kommer til at træne til næste år, da mit fokus fra næste sæson og nogen sæsoner fremover primært vil være rettet mod løb på banen, hvilket leder mig videre til det næste spørgsmål.

Du løber også gerne på bane. Hvad er det banen kan som du ikke kan få på landevejen?

Løb på banen giver dig bare et ekstra gear. Der er ingen stigningsprocenter eller varieret terræn. Det er her nemt at fokusere på omgangstider og på om man holder det pace man har sat sig for. Derudover er det også muligt at få følelsen af at være i et fælleskab under intervaltræningen, da andre løbere, venner, veninder og familie har mulighed for at “tage del i træningen” ved at kigge eller løbe i ydersporene på banen. Det virker helt sikkert som en kæmpe motivationsfaktor for mig under min intervaltræning.

Cirka en måned inden CPH Half Marathon i år slog jeg ny PR på 5000-bane på Ceres Park i Århus. Jeg løb 00.14.47 og slog dermed min 5km landevejdsrekord med 9 sekunder. Det var et virkeligt fedt bane-løb, da der var massere af stærke løbere til start. Jeg glæder mig allerede til at mit primærer fokus de kommende år bliver på baneløb og super hurtige tider på alt fra 1500m, 3000m, 5000m og 10.000m.

Vi går snart ind i nogle grå og regnfulde efterårsmåneder. Hvad er dit bedste tip til at holde motivationen oppe, når vejret er dårligt?

Mit bedste tip til at holde motivationen og lysten oppe i de kolde efterårs- og vintermåneder er at aftale træningsdage med kammerater, da du derved har en aftale som du skal overholde og at det derfor ikke bliver et valg om du skal løbe eller ej. Hvis motivationen, lysten og psyken ikke er der i vintermånederne oplever jeg tit at folk synes at det er hårdt og at de får ondt af sig selv. Derfor er en fællesskabelig løbetur at fortrække, så man ikke er alene om at skal ud i det mindre gode vejr. Derudover kan du jo altid have dette skønne budskab i baghovedet når det regner eller er mindre godt vejr.

“Der findes ikke dårligt vejr, der findes kun dårlig påklædning”.

 

Om ASICS FrontRunners

Et hold af forskelligheder med en fælles tro på, at bevægelse er nøglen til at forbedre den mentale tilstand”. Sådan beskriver de danske medlemmer af ASICS FrontRunner-teamet sig selv. Et team, der i Danmark består af godt 20 løbere, men som på verdensplan strækker sig over 30 lande med mere end 600 løbere, som alle deler samme passion for løb. ASICS FrontRunners er en bevægelse, som er lavet med et mål om at hjælpe alle, der elsker at bevæge sig. De træner, konkurrerer, og vigtigst af alt, så motiverer de hinanden og folk omkring sig. En tilgang som bygger på, at bevægelse har en positiv indflydelse på, at vi sammen kan få verden til at bevæge sig og forbedre de mentale tilstande over hele verden.

 

Læs mere om ASICS FrontRunners Danmark